Salba Nan op iTunes

Tortuga

Salba Nan

Deze week (dec. 2014) is de release van de single Salba Nan op iTunes.

Salba Nan (Red Ze) is niet zomaar een liedje maar is de basis voor een project waarmee de Nederlandse band Cada Dia samen met de Curaçaose/Nederlandse zangeres Izaline Calister aandacht willen vragen voor de fragiele toestand van de koraalriffen in het Caribisch gebied.

Als symbool is gekozen voor de zeeschildpad, de tortuga. En daar gaat dit lied over. Dat is misschien niet voor iedereen te begrijpen want Izaline zingt in haar moedertaal het Papiamentu. De taal van de bevolking op de Benedenwindse Eilanden. Zij zijn onze ambassadeurs. Zij moeten onze boodschap helpen verspreiden onder bevolking en toeristen. Alleen zij kunnen de teloorgang van flora en fauna in de Caribische Zee halt toe roepen. Voordat het te laat is. Izaline Calister – Zangeres, componiste en tekstschrijfster met een kenmerkende persoonlijke muzikale stijl. Een charismatisch performer, soms warm en intiem, dan weer expressief en extravert. Izaline heeft het vermogen om trouw aan haar roots blijven en met succes het publiek over de hele wereld te bereiken, zingend in een onbekende taal.

Salba Nan is verkrijgbaar op iTunes.

Over Hans Kerkhoff

Artistic and executive director at Stillis culture entertainment foundation. Vibraphone-player, percussionist, composer and arranger.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .