Cada Dia haalt internationale artiesten

Hengelose band haalt internationale artiesten

De Hengelose formatie Cada Dia haalt op 27 mei maar liefst twee artiesten van internationale allure naar hun stad. In Metropool treden zij die avond samen op met de Curaçaose steelpan-speler Konkie Halmeyer en de wereldberoemde percussionist Nippy Noya.

Nippy Noya speelde met alle groten der muzikale aarde samen. Nederlandse artiesten als Herman Brood en Jan Akkerman, maar ook grootheden als Stan Getz, Billy Cobham en Chaka Khan prijken op zijn eindeloos lange lijst.

Konkie Halmeyer moet voor dit optreden zo’n 8.000 kilometer reizen, maar dat is hij gewend. Vanuit zijn woonplaats Willemstad op Curaçao toerde hij ondermeer met de jazzgigant Monty Alexander. In 1993 won hij de KLM Jazz Award.

Cada Dia mixt jazz en funk in een latin-shaker en doet dat op geheel eigen wijze. Alleen al door de afwijkende bezetting heeft deze negen-koppige formatie rond vibrafonist Hans Kerkhoff een unieke sound. De Engelse zangeres Helen Ostafew treedt in dit gezelschap niet alleen als frontvrouw voor het voetlicht, maar vormt een wezenlijk onderdeel van de band. De percussie en steeldrum van Nippy en Konkie zullen het geluid van Cada Dia nog specialer maken.

Het concert staat in het kader van MAK10, de Maand van de Amateurkunst, en wordt georganiseerd door de stichting Stillis Culture Entertainment, die hiervoor nauw heeft samengewerkt met Metropool. Tevens is het een afstudeerproject voor enkele studenten Theatertechniek van het ROC van Twente.

Kaarten zijn te bestellen via www.metropool.nl of aan de kassa.

Zaal open: 20.30 uur. Aanvang: 21.00 uur.

Over Hans Kerkhoff

Artistic and executive director at Stillis culture entertainment foundation. Vibraphone-player, percussionist, composer and arranger.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .