Musical Menthol

 Met deze productie wil Stillis als echte Hengelose stichting een ode brengen aan Joseph Sylvester. De Musical Menthol gaat over het leven van de eerste zwarte inwoner van Hengelo(O).
De show moet een dans- en muziekspektakel worden, die rechtstreeks doet denken aan de jaren 20 en 30 uit de vorige eeuw. Met een traditioneel orkest en arrangement in de stijl van die tijd. Met kleding, zang en dans zullen de bezoekers zich in een andere tijd wanen.

Sylvester zou als een voorbeeld moeten dienen voor alle tegenwoordige bevolkingsgroepen. Door zijn openheid en de durf om de confrontatie aan te gaan heeft hij geen barricades geslecht, maar het ontstaan hiervan zelfs geen kans gegeven.


 

Joseph Sylvester werd geboren op het Caribische eiland Saint Lucia op 10 augustus 1890. In de twintiger jaren kwam hij via Amerika en België naar het Overijsselse Hengelo waar hij zich als zakenman vestigde. Op de markt bracht hij zijn eigen merk tandpasta aan de man, waaraan hij zijn bijnaam Menthol dankte. Later handelde hij ondermeer in konijnen, dierenhuiden en oud ijzer.
Menthol trouwde met de plaatselijke mannequin Anna Marie (Roos) Borchert. Na een bewogen leven overleed hij op 26 mei 1955 in Hengelo.

Over Hans Kerkhoff

Artistic and executive director at Stillis culture entertainment foundation. Vibraphone-player, percussionist, composer and arranger.
Dit bericht werd geplaatst in Musical Menthol en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.